Alcatel: "Nog geen beslissing"

Het college van burgemeester en schepenen heeft woensdag enkel de plannen goedgekeurd, die nodig zijn om de nieuwe vestiging aan het Antwerpse Kievitplein te bouwen. Dat zegt Tru Lefevere, woordvoerster van Alcatel, in een reactie op het nieuws over 'het akkoord' dat -zegt de stad Antwerpen- met goedkeuring van alle partijen (ook Alcatel) woensdag is afgesloten.

Belga

"Nu het plan is goedgekeurd, kunnen we met de onderhandelingen met de bouwpromotor starten." Over de verhuis is echter nog geen beslissing genomen, benadrukt het bedrijf. Maar de stad Antwerpen ontkent dat. Volgens burgemeester Detiège en haar schepencollege is het dossier rond en is alles doorgepraat, ook met Alcatel.

Lefevere: "Alles verloopt volgens planning. Dit is de laatste stap die we moesten nemen om de beslissing over de verhuis te kunnen nemen." Volgens de woordvoerster moet die beslissing voor 15 juli genomen zijn. Zij geeft ook toe "dat het bedrijf een voorkeur heeft voor Antwerpen".

Alcatel wil al zijn vestigingen in het Antwerpse, zeven in totaal, centraliseren. Hiertoe heeft/had het bedrijf twee opties: een verhuis naar Mechelen of een nieuwe vestiging aan het Antwerpse Kievitplein. "Het gaat enkel om de administratieve gebouwen", weet Lefevere. "Dat zijn er drie in Antwerpen en nog vestigingen in Edegem, Mechelen, Kontich en Berchem. De fabrieken van Alcatel verhuizen niet mee."

Eurinpro, de ontwikkelaar die het Mechelse project indiende, zegt "nog niets te hebben vernomen van een eventuele beslissing van Alcatel".