Hewlett-Packard vermindert aantal banen

Na de fusie tussen de Amerikaanse computerconcerns Hewlett-Packard (HP) en Compaq zullen in Europa 5.900 van de 46.000 banen verdwijnen. Dat heeft de topman van het nieuwe HP-Duitsland, Heribert Schmitz, woensdag verklaard. De gevolgen voor België zijn nog niet gekend, luidt het bij HP in België.

Belga

In Duitsland weten de werknemers volgende week meer. Eerder raakte bekend dat als gevolg van de fusie tussen beide computerconcerns wereldwijd 15.000 van de 150.000 banen moeten verdwijnen. In Europa tellen HP en Compaq samen 46.000 jobs. Daarvan verdwijnen er 5.900 arbeidsplaatsen. Het verminderen van het aantal arbeidsplaatsen is noodzakelijk om het nieuwe bedrijf concurrentieel te maken.

Volgens Schmitz is de respons bij de meeste klanten, partners en analisten de eerste weken na de fusie zeer positief. "We hebben een zeer sterke en snelle start voor elkaar gekregen." In alle sectoren zijn integratieteams aan het werk. De regeling voor de komende drie jaren staat al vast, heet het.

In België en Luxemburg stelt HP 760 mensen tewerk, aldus Bénédicte Dupont, woordvoerster voor HP Belgium. Compaq stelt zowat 660 mensen tewerk. Samen tellen HP/Compaq vijf commerciële vestigingen in België en Luxemburg: in Woluwe, Evere, Kortijk en twee in Luxemburg. Over de gevolgen van de fusie op de tewerkstelling in België, "is nog niets beslist", aldus Dupont.