Rodenstock wil Belgisch filiaal oprichten

Het Duitse bedrijf Rodenstock, dat brilglazen en -monturen vervaardigt, wil zelf een Belgische poot oprichten. Op die manier wil het bedrijf een antwoord bieden op het faillissement en de juridische perikelen van Draeck Optics, het bedrijf uit Aartselaar dat exclusief instond voor de verdeling van Rodenstock in België. Voorlopig zou de bevoorading van de Belgische markt gebeuren vanuit het Nederlandse Groningen.

Belga

BR>

Rodenstock maakte zijn intentie dinsdagavond bekend op een persconferentie in Zaventem. Volgens Bart De Boer van Rodenstock Nederland kwam de beslissing van de directie er maandagmorgen, nadat het in de pers vernomen had dat zaakvoerders Martine en Tomas Draeck door het Antwerps gerecht waren aangehouden op verdenking van schriftvervalsing, bedrieglijk faillissement, witwaspraktijken en valse boekhouding.

Veel details over het op te richten Rodenstock België konden de mensen van Rodenstock nog niet kwijt. Er wordt gedacht aan Antwerpen als uitvalsbasis en aan het hoofd zou Johan Vanhecke komen. Hij was tot nu toe verantwoordelijk voor de afdeling glazen bij Draeck. Volgens Rodenstock is hij de geknipte man voor de job.