Stiefzoon Saddam aangehouden in Miami

Een stiefzoon van de Iraakse leider Saddam Hussein, Mohammed Nour Al-Din Saffi, is woensdag gearresteerd in Miami in de Amerikaanse staat Florida, waar hij zich had ingeschreven bij een vliegschool. Hij wordt ervan beschuldigd de immigratieregels te hebben overtreden.

AP Ned

De 36-jarige Saffi, die de Nieuw-Zeelandse nationaliteit heeft en als piloot voor een Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij werkt, was op een toeristenvisum naar de Verenigde Staten gereisd. Om een cursus te kunnen volgen bij een vliegschool had hij echter in het bezit moeten zijn geweest van een speciaal visum, aldus de immigratiedienst. Ook vertelde hij na dinsdag te zijn aangekomen op het vliegveld in Los Angeles niet aan de douane dat hij van plan was lessen te volgen bij de vliegschool. Volgens een woordvoerder van de immigratiedienst zal Saffi het land worden uitgezet.

In Nieuw-Zeeland werd na de aanslagen van 11 september in de VS een onderzoek ingesteld naar Saffi. Dit leidde echter niet tot een verdenking. Saffi had zich ingeschreven bij het Aeroservice Aviation Center, waar ook een van de kapers van 11 september vlieglessen volgde.