Vrijdag en zaterdag drukke uittocht op de Belgische autowegen

Na het eerder rustige vakantieweekend van 29 en 30 juni staat ons land het komende weekend een drukkere uittocht te wachten. Dit heeft vooral te maken met het begin van het verlof in de bouw en aanverwante sectoren. Ook in de ons omringende landen wordt veel verkeersdrukte verwacht.

Belga

Als bovendien het weer meezit, zorgt een mengelmoes van vakantiegangers, weekendtoeristen en dagjesmensen voor overvolle wegen naar de kust en de Ardennen. Tevens gebruiken heel wat Nederlanders België als transit voor hun trek naar het zuiden, dat zegt de VAB donderdag in een mededeling.

De meeste problemen worden verwacht op de E40 en E17 naar de kust en de E25 en E411 in de richting van de Ardennen op vrijdag vanaf 15.00 uur en zaterdag vanaf 07.00 uur voor vertrekkend verkeer, op zondag vanaf 16.00 uur voor de eerste terugkeer vanuit de kust.

Ook in de meeste andere landen zal de verkeersdrukte goed te voelen zijn. Zowel vrijdag en zaterdag voorspelt de VAB in de toeristische Europese landen druk tot zeer druk verkeer. Zondag wordt er weinig drukte verwacht.

Op 6 juli start de Tour de France met de proloog in Luxemburg. Zondag 7 juli is er de eerste rit van Luxemburg naar Luxemburg. De verkeershinder van de Tour zal op snelwegen nauwelijks merkbaar zijn maar op kleine wegen zijn omleidingen te verwachten. Ook in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje valt volgend weekend veel verkeershinder te verwachten.