Pamfletten verspreid in zoektocht naar Karadzic

De SFOR-vredestroepen van de NAVO zijn woensdag in het oosten van Bosnië-Herzegovina opnieuw hun zoekactie gestart naar de voormalige leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadzic en zijn militaire chef Ratko Mladic. Boven de gebieden Vlasenica, Han Pijesak en Visegrad gooiden de NAVO-soldaten vanuit helikopters opsporingsaffiches. Dat heeft een woordvoerder van de NAVO-troepenmacht woensdag in Sarajevo meegedeeld.

Belga

Op de formulieren wordt een beloning van 5 miljoen dollar, ruim 5 miljoen euro aangekondigd voor mensen die ter zake doende aanwijzingen kunnen geven. Dinsdag doorzochten SFOR-soldaten het huis van Karadzic in Pale, vlakbij Sarajevo. Deze actie kwam er op verzoek van het Joegoslavië-Tribunaal. De soldaten namen documenten in beslag die bewijzen zouden kunnen vormen voor de smokkelpraktijken van Karadzic, die al jaren voortvluchtig is.

De ex-leider wordt gezocht omdat hij tijdens de oorlog in Bosnië (1992-1995) misdaden zou hebben gepleegd. Hij wordt onder meer verantwoordelijk geacht voor de dood van 7.500 moslims in Srebrenica.