Hamburgse politie pakt 8 terreurverdachten op

De politie van Hamburg heeft woensdag acht mannen aangehouden die ervan worden verdacht deel uit te maken van een terroristische organisatie. De acht, in leeftijd variërend van 28 tot 51 jaar, zijn afkomstig uit Marokko, Afghanistan en Egypte. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat de acht concrete plannen voor een aanslag zouden hebben gehad.

AP Ned

De politie doorzocht in de vroege ochtend een boekhandel en zes woningen in de Noord-Duitse stad, meldde justitie in Karlsruhe. Volgens de onderzoekers lijkt het er vooralsnog niet op dat de arrestanten betrokken waren bij de aanslagen van 11 september. Niettemin zou een van de gearresteerde mannen wel tot de groep van Mohammed Atta, Marwan Al Shehhi en Ziad Jarrahi hebben behoord. De drie vliegtuigkapers woonden en studeerden enige tijd in Hamburg.

De doorzochte Marokkaanse boekwinkel ligt vlakbij de moskee Al-Quds, die vooral door Noord-Afrikanen wordt bezocht. Ook Atta en andere moslimfundamentalisten die bij de terreuraanslagen in New York en Washington betrokken zouden zijn geweest bezochten de Al-Quds.