Directeur Qwest stapt op

Print
Directeur Joseph Nacchio van het kwakkelende Amerikaanse communicatiebedrijf QWest Communications is opgestapt. Het bedrijf levert telefoondiensten in de Rocky Mountains en het noordwesten van de VS.
BR>
Volgens QWest vertrok Nacchio vrijwillig, maar de kranten New York Times en Wall Street Journal schreven dat de raad van commissarissen om het ontslag van Nacchio had gevraagd. Nacchio wordt opgevolgd door Richard Notebaert, directeur van de netwerkprovider Tellabs.

Het in Denver gevestigde Qwest wordt door de beurswaakhond SEC onderzocht wegens boekhoudproblemen. De aandelenkoersen zijn sterk gedaald van 64 dollar per aandeel in maart 2000 naar ongeveer vijf dollar per aandeel nu.

De SEC onderzoekt met name contracten die Qwest heeft gesloten met KMC Telecom Holdings Inc. waardoor de winsten leken toe te nemen. Het bedrijf verkocht apparatuur aan KMC ter waarde van 450 miljoen dollar en beloofde tevens voor honderden miljoenen internetdiensten van KMC af te nemen.

Volgens Qwest zijn de transacties normaal in de boeken opgenomen en is geen sprake van contracten waarbij delen van de schulden buiten de balans worden gehouden, een praktijk die sinds de ondergang van de energiereus Enron Corp., waar dat soort constructies schering en inslag waren, scherp in de gaten wordt gehouden.

.

Nu in het nieuws