VG Airlines wint klanten

Vanaf donderdag vliegt VG Airlines (VGA) vijfmaal per week tussen Brussel en Boston. "We noteren ook een toenemende belangstelling voor onze New York-vluchten", zegt commercieel directeur René Tolenaars. Hoeveel passagiers dagelijks met VGA de oceaan oversteken, wil Tolenaars niet kwijt. Stichter Freddy Van Gaever zegt dat de VG-Airbussen (240 stoelen) voor 20% gevuld zijn.

BR>

Intussen staat vast dat er vanaf 30 juni driemaal per week naar Los Angeles wordt gevlogen, op dinsdag, donderdag en zondag. Twee vluchten krijgen een rechtstreekse aansluiting op de Armeense hoofdstad Jerevan. In Los Angeles woont een omvangrijke Armeense gemeenschap.

"De invoering van VGA in de grote computerreservatiesystemen (CRS) kende in de aanvangsperiode heel wat problemen", zegt Tolenaars. "Nu de reisagenten rechtstreeks in ons systeem kunnen neemt de belangstelling van dag tot dag toe. En ons eigen call-center wordt nu bemand door vier personen. Volgende week werven we er nog twee aan. Om VGA ook bij de bedrijven te promoten, komt er ook een verkoopsdirecteur bij. We stellen vast dat heel wat mensen niet weten hoe ze ons kunnen bereiken. Ik geef hen maar één raad: stap naar je reisagent."

Stichter en gedelegeerd bestuurder Freddy Van Gaever onderhandelt momenteel in de Verenigde Staten met enkele kandidaat-partners. In Europa is er een akkoord met Virgin Express en met Volare Airlines dat dagelijks passagiers vanuit Napels en Palermo naar Brussel vliegt. "De VGA-strategie bestaat erin om samen te werken met kleine, regionale luchtvaartmaatschappijen. De kans is groot dat er de komende weken nog nieuwe maatschappijen bijkomen", stelt Tolenaars.

De verkoop van vracht (cargo) via VG Select Cargo overtreft volgens Van Gaever de verwachtingen. "En we onderhandelen ook over het transport van licht radio-actief materiaal", aldus de Antwerpse zakenman. Momenteel vervoert de maatschappij vooral pakjes voor rekening van koerierbedrijf DHL én brievenpost voor de Belgische posterijen.

Nu in het nieuws