KHZ kan volgend weekend promotie afdwingen

Heusden-Zolder staat weer alleen aan de leiding in de eindronde. Ingelmunster verloor zijn partij tegen Bergen en KHZ deed wat het moest doen in Cercle Brugge: winnen. Als het echt meezit voor de Limburgers kunnen ze zondagavond de promotie naar eerste klasse afdwingen. Maar dan moet Bergen wel verliezen tegen Cercle en moeten Teppers en co de driepunter pakken uit bij Ingelmunster.
«Je ziet hoe snel alles kan keren in de eindronde,» vertelde een overgelukkige trainer Balette na afloop van de partij. «Wij wisten dat Cercle hier de eerste twintig minuten zou drukken. Mijn ploeg heeft goed standgehouden en is daarna de partij gaan controleren. Na de rust namen wij dan een droomstart. Daarna speelden wij het spelletje zoals we dat het liefst spelen: vanuit een goede organisatie en dan maar loeren op de counter.»

K.Heusden-Zolder kwam nochtans met een vertimmerd elftal aan de aftrap, gisteravond in Brugge. Door het uitvallen van de twee flankspelers Basiakos (heup) en Slegers (kuit) gooide trainer Balette zijn youngsters Roosen en Yildiz voor de leeuwen. Barka schoof een bank vooruit en voetbalde in steun van aanvaller Morhaye. «Het was voor mij ook een gok om die jonge mannen op te stellen. Zij waren in deze competitie nog nooit gestart aan een partij. Ik moet zeggen dat die kerels het voortreffelijk gedaan hebben.»

Nadat zijn troepen op voorsprong waren gekomen, koos Balette het zekere voor het onzekere en begon hij aan zijn elfal te sleutelen. N'Goran werd ingebracht voor de gebleseerde Jan Roosen en mocht zijn vertrouwde plaats diep in de spits innemen. Morhaye schoof een positie achteruit en Barka moest naar de linkerflank. «Het is gewoon schitterend dat we daarna nog verder uitliepen,» lachte Balette. «Zondag na het verlies tegen Ingelmunster zat iedereen nog in zak en as. Vandaag heerst er euforie in de kleedkamers. Maar wij moeten met de voeten op de grond blijven. Mijn jongens spelen zich al vier wedstrijden de ziel uit het lijf. Hier en daar zijn er al vermoeidheidsverschijnselen. Bovendien maken wij de verplaatsing naar Ingelmunster zonder Björn Janssen, Geert Coninx en Wesley Vanaudenaerde. Zij kregen vandaag hun tweede gele kaart in de eindronde. Ik weet nu nog niet hoe we dat gaan oplossen. Maar één ding staat vast: ook in Ingelmunster moet Heusden-Zolder voor de drie punten gaan. Want als Bergen gelijkspeelt of verliest tegen Cercle Brugge dan is de promotie van KHZ naar eerste klasse een feit.»
Nu in het nieuws