Zeemeermin Kim pakt titel Miss Fashion

MISS FASHIONDe negentienjarige Kim Van Oncen (foto) uit Kapellen mag zich een jaar lang de allereerste Miss Belgian Fashion noemen. Sharon Lefèvre en Kim Eeman schopten het tot respectievelijk tot eerste en tweede eredame. De verkiezing vond plaats in discotheek Industria.
BR>
Kim Van Oncen voegt de nieuwe titel van Miss Belgian Fashion 2002 toe aan haar nu al indrukwekkend palmares, waaronder reeds de titels van Miss Antwerpen en die van tweede eredame bij de verkiezing Miss Vlaanderen 2002. "Iedereen heeft het zeer goed gedaan, dus ben ik wel enigzins verrast", zegt Kim bescheiden. "Ik hoop dat ik deze overwinning te danken heb aan het feit dat ik steeds mezelf gebleven ben. Ik zit nu in mijn eerste jaar bedrijfsbeheer, maar ik wil mijn kans in de modewereld wel wagen."

Zoals de titel enigzins doet vermoeden staat mode centraal bij de Miss Fashion-verkiezing. "De meisjes worden niet louter beoordeeld op schoonheid", zegt coördinator D.D.Hanssens, "wel op de manier waarop ze defileren en hun kijk op mode". Daarbij aansluitend moesten de dertien finalisten defileren in een eigen ontwerp. Kim Van Oncen nam een zeemeermin als thema, omdat het "elegant en sexy is". Verschillende andere originele thema's passeerden de catwalk op Hemelvaartsdag: een femme fatale in een rood lederen pak inclusief sigarettenpijpje, een bikini behangen met snoep en een ontwerp waar menig pauw voor nodig was. Natuurlijk ontbrak ook lingerie niet.

Punk

De avond werd muzikaal opgeluisterd door een gastoptreden van Jennifer Paige, die enkele jaren geleden een grote hit had met Crush. Aanvankelijk wist ze niet goed hoe om te gaan met een Belgische microfoon, het ding viel meermaals uit. De kapsels op het podium werden verzorgd door Glenn De Cliënt, die samen met Caroline Ex (ex-Miss Belgian Beauty) ook de presentatie op zich nam. Glenn liet alvast weten dat punk de nieuwe haartrend wordt voor de komende maanden. Haal uw platen van The Clash en The Sex Pistols maar van onder het stof.

.

Nu in het nieuws