Speelgoedtrends voor de zomermaanden

ZUDES
BR>
Zudes zijn elektronische trolletjes met een eigen karakter.

Speelgoed hoeft niet duur te zijn om in de smaak te vallen bij kinderen, dat heeft de praktijk al dikwijls uitgewezen. Maar de nieuwe trend van speelgoed-met-een-naam (van K3, stripfiguren, Disneyfilms, figuurtjes uit tv-series) is minder goed voor de portemonnee. Trends en tips voor nuttig speelgoed.

Merken

Speelgoed-met-een-naam doet het heel goed in de verkoopcijfers. Dat blijkt o.a. uit de verkooptrends bij de Dreamland-keten. Merchandising van bijvoorbeeld Disneyfilms is per definitie een topper. Momenteel vliegen de figuurtjes van Monsters Inc. (en paraplu's, rugzakjes, schoolgerief en spelletjes) de deur uit. De Harry-Potterspellen en het schoolgerief met Potter en zijn vriendjes erop verkopen ook nog steeds goed, net als de Transformers (de robots die je kan ombouwen tot voertuigen en omgekeerd).
De K3-spullen (poppen, spaarpotten, schoolgerief, paraplu's...) zijn nog steeds een succes. Bob de Bouwer en zijn vriendinnetje Wendy van de oorspronkelijk Britse tekenfilmserie zijn erg in trek bij de kleinsten. Vooral de autoped en de driewieler van Bob doen het uitstekend, maar ook de Lego-lijn, bulldozer Scoop, vrachtwagen Muck, Hector en Spud.

Muziek

De Hit Clips die nog niet zo lang geleden werden gelanceerd, zijn een schot in de roos. Het gaat om microchip die ongeveer een minuut muziek van een bekende hit in een speciale mix bevat. Je kan de Hit Clip spelen op mini-walkmannetjes, een Player of een Boombox. De Hit Clips (aan een sleutelhanger) zijn bedoeld voor kinderen van vijf tot tien jaar.

Poppen

Poppen blijven aanspreken. Naast Barbie stijgt Betty Spaghetti met stip in de verkooptabellen. Ook de zeemeerbaby's (poppetjes met glitterkledij en troeteldiertjes voor in bad) doen het heel goed.

Bordspellen

De klassieke gezelschapsspelen verkopen nog steeds, met o.a. Monopoly bij de toppers. Wat het bijvoorbeeld bij spellengigant Hasbro ook heel goed doet, is Twister: de spelmat met gekleurde cirkels waar je afhankelijk van de kleur die jou wordt toegewezen met een hand of voet op de desbetreffende kleur moet gaan staan, tot je omvalt.

.

Nu in het nieuws