Le Soir biedt Madjer excuses aan

Print
'Le Soir' heeft donderdag haar "gemeende verontschuldigingen" aangeboden aan Rabah Madjer, de nationale trainer van de Algerijnse voetbalploeg. Die was dinsdag door zijn federatie ontslagen, op grond van "kwetsende en beschamende" uitlatingen, die door de Belgische krant werden gepubliceerd.
Het ontslag van Madjer werd gevraagd door de voorzitter van de Algerijnse voetbalbond, Mohamed Raouraoua, tengevolge van de beweringen, gepubliceerd in Le Soir, en overgenomen in het Algerijnse weekblad Compétition, waarin Madjer de leiders van de voetbalbond afdeed als "domoren".

De toon van het artikel in Le Soir deed vermoeden dat deze uitspraken waren gedaan tegenover de pers, op de vooravond van de vriendenmatch België-Algerije (0-0), op 14 mei, in Brussel.

"Rabah Madjer heeft ontkend dat hij die uitspraken tegenover een van onze journalisten heeft gedaan, en hij heeft daarin gelijk", schrijft Le Soir nog. "Deze uitspraken werden gehaald, zonder vermelding van de bron, uit het tijdschrift France-Football, waaraan hij een interview gaf in oktober 2001".
Nu in het nieuws