Dolle vrachtwagenchauffeur tot staan gebracht

Print
De man die vrijdagnamiddag een tijdlang auto's van de weg probeerde te rammen op verschillende autosnelwegen in de buurt van Kortrijk en de Franse grens, is tot staan gebracht in de buurt van het Noord-Franse Orchy.
De dolle chauffeur reed met een vrachtwagen eerst in de richting van Doornik, dan opnieuw richting Kortrijk, dan naar Brugge om daarna opnieuw de E17 richting Rijsel te nemen. Op die manier slaagde hij erin de Franse grens over te steken.

In de buurt van Orchy wierp de federale politie een wegblokkade op. De chauffeur merkte die op en probeerde via de middenberm rechtsomkeer te maken. In de middenberm reed hij zich echter vast.

De man was volgens de lokale politie van Roeselare op de vlucht voor de politie. De man maakte enkele dagen geleden al amok bij zijn vriendin in Izegem. Toen de politie daar ter plaatse kwam, vluchtte hij weg. De politie wist evenwel dat hij bij een transportfirma in Zulte werkte en wachtte hem daar vrijdagmiddag op. Toen de vrachtwagenchauffeur de politie opmerkte, is hij weggevlucht, waarna een dolle rit op de autosnelwegen volgde.
Nu in het nieuws