West-Vlaamse televisiezenders gaan samenwonen

Print
Focus TV en WTV, de twee West-Vlaamse regionale televiezenders die in oktober 2001 samensmolten, verhuizen binnenkort naar een gezamelijke locatie in Roeselare. Dat meldt de Regionale Media Maatschappij (RMM) dinsdag. De nieuwe vestiging zou tegen september gebruiksklaar moeten zijn.
De Raad van Bestuur van de RMM koos ervoor Focus TV en WTV onder te brengen in het Accent Business Park in Roeselare. De centrale ligging en vlotte bereikbaarheid gaven voor de RMM de doorslag om te kiezen voor deze plaats. Ook de aanwezigheid van de nodige kabelinfrastructuur was een voorwaarde voor de bepaling van een locatie.

Sinds oktober 2001 werd de exploitatie van regionale televisie in West-Vlaanderen ondergebracht bij de NV Regionale Media Maatschappij, een joint-venture tussen Roularta Media Group, de vzw Focus TV en de vzw WTV. Het fysiek samenbrengen van zowel de redacties, de faciliteiten en de reclameregie was één van de uitgangspunten bij de joint-venture. Met de samenwerking willen Focus TV en WTV zichzelf naar de toekomst veilig stellen. Beide zenders willen ook het programma-aanbod verbreden.
MEEST RECENT