Ferrari: Italiaanse renstal moet zich verantwoorden

Print
De Italiaanse Formule 1-renstal Ferrari en zijn piloten Michael Schumacher en Rubens Barrichello moeten zich op 26 juni in Parijs komen verantwoorden voor de Wereldraad van de Internationale Autofederatie (FIA), voor wat zich zondag afspeelde bij de finish van de Grote Prijs van Oostenrijk.
Op last van de leiding van Ferrari moest Barrichello zondag aan het slot van de race zijn leidende positie afstaan aan Schumacher, die daardoor zijn eerste plaats in het WK-klassement verstevigde. De overwinning van Schumacher riep veel kritiek op. Piloten, publiek en media spraken schande van de gang van zaken. Dat Schumacher zijn teamgenoot bij de huldiging wel op de hoogste podiumtrede liet plaatsnemen, riep ook veel vragen op.

"Als gevolg van de incidenten in de laatste ronde van de race en bij de huldiging moeten Ferrari, Schumacher en Barrichello zich 26 juni in Parijs melden voor een gesprek met een delegatie van de FIA", deelde de FIA maandag mee in een communiqué. Toch is wat zondag vertoond werd niet verboden, volgens de reglementen van de FIA. "Het is volledig legitiem dat een team beslist wie van zijn piloten voor de titel mag strijden en wie hem daarbij moet helpen", liet de Wereldraad in het verleden al optekenen.

De FIA lijkt door de ontstane commotie echter overtuigd van het feit dat ze dergelijke "incidenten" niet langer kan negeren, zeker op een moment dat de Formule 1 met sponsorproblemen kampt en de kijkcijfers teruglopen.

.

Nu in het nieuws