Patrick Stevens kan het nog

Na bijna een jaar afwezigheid maakte Patrick Stevens zondag een geslaagde comeback. Na de operatie aan de achillespees die hij negen maanden geleden onderging en op 34-jarige leeftijd niet zo evident voor een sprinter. Hij won de 100m in een geruststellende 10"56. De eerste stap is gezet.

Kdejager

BR>

Patrick Stevens - die vriendin Denise Lewis en dochter Lauryn in Londen achterliet, omdat hun paspoort nog niet in orde was - bleek best zenuwachtig: "Conditioneel was ik klaar. Op training ging alles goed, maar een wedstrijd is iets anders. Het is de eerste echte evaluatie om te zien hoe ver ik sta. Als je naar een groot kampioenschap gaat, weet je dat je goed voorbereid bent, je hebt wedstrijden in de benen. Hier zat ik met veel onzekerheden. Dat ik die eerste test deed op een interclubwedstrijd, is normaal. Mijn laatste echte serieuze wedstrijd dateerde van de Memorial Van Damme in 2000. De enkele wedstrijden van vorig jaar tellen niet echt mee omdat ik toen al niet meer voluit kon gaan door die problemen met mijn achillespees.

Toen ik na de operatie die jaap van 9 centimer in mijn linkerhiel zag, schrok ik ook, maar ik ben nadien goed begeleid zonder de zaak te forceren. Die chrono van vandaag is is iets beter dan verwacht, maar op zich niet zo belangrijk. Dit was een bevredigend wederoptreden omdat ik niets voelde, er niets in mijn achterhoofd meer zat. Nu moet het in enkele volgende wedstrijden telkens nog wat sneller (eerstvolgende 100m wellicht op 20 mei in Oordegem, red.) op de 100m voor ik mijn eerste 200m loop. Dat zou dan op 2 juni in Hengelo zijn. Tegen het Belgisch kampioenschap en de

Nacht in juli moet ik al goed in vorm zijn." Zijn prestatie kon zijn club AVT niet aan promotie (naar ere-afdeling VAL) helpen. Die was voor Looise en AV Molenland. Andere prestaties in Duffel: Jurgen Vandewiele pakte na winst in de 800m ook de 3000m in 8'09"07 voor Maarten Vergote en Hans Janssens, die tempo had gemaakt. Joeri Jansen was niet tevreden met zijn 48"72 op de 400 meter. Eric Nys sukkelt met een voetletsel en trad aan als... kogelstoter (6de met 11,74m)."