Oude Antwerpse gloriën laten verleden herleven

Een tweeduizend Antwerp-supporters vonden zaterdag de weg naar de Bosuil voor de Gloriëndag. Na de middag konden de fans al genieten van een Vlaamse kermis en allerlei attracties, maar de festiviteiten barstten pas goed los toen vanaf 18 uur de oude gloriën aan het publiek werden voorgesteld.

BR>

Alle oud-spelers werden erelid van de Red Veterans Club, die tot doel heeft ook in de toekomst rond deze oud-vedetten allerlei evenementen te organiseren. Dat de jongere generatie spelers, bij het ruime publiek nog het best bekend, tijdens de voorstelling het meeste applaus oogstten, zal niet verbazen. Vooral bij Emmerechts, Taeymans, Cnops, Van Rooy en uiteraard Smidts gingen de applausmeters in het rood. De afscheidnemende Rudi Smidts kreeg een tinnen schaal en een staande ovatie voor zijn verdiensten voor Antwerp.

Het roemrijke verleden van het stamnummer 1 kwam pas écht weer tot leven toen het resultaat van de verkiezing van de "Speler van de Eeuw" werd bekendgemaakt. Rudi Smidts, Hans-Peter Lehnhof en Vic Mees waren de drie genomineerden.

Uiteindelijk ging de titel logischerwijze en terecht naar de man die al tijdens zijn voetbalcarrière een legende was: Vic Mees, 68 keer international en 644 wedstrijden in het eerste elftal van de Great Old. In een witte limousine werd Mees, omringd door cheerleaders en op de tonen van de Brabançonne, het stadion binnengereden. Een duidelijk geëmotioneerde Vic Mees dankte uitvoerig de supporters, die intussen uit volle borst het clublied hadden ingezet.

Oh ja, er werd ook nog gevoetbald. De oude gloriën, aangevuld met enkele jongere Antwerpspelers, verkochten hun huid duur in het wedstrijdje van twee keer 35 minuten. Ze kwamen zelfs op voorsprong met een fantastische knal in de winkelhaak van Nico Claessen, maar moesten uiteindelijk met 6-1 het onderspit delven. Dat het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter het sein was voor het echte feest dat tot in de late uurtjes duurde, hoeft geen uitleg.

Nu in het nieuws