Sinkenfoor in Antwerpen korter en stiller

Print
De Sinksenfoor op de Waalse en Vlaamse Kaai in Antwerpen zal dit jaar geen zeven, maar slechts vijf weken duren. Muziek mag, maar house en jungle zijn verboden. Bovendien worden strenge beperkingen opgelegd voor wat het aantal decibels betreft. Schepen Bungeneers (VLD) van Middenstand wil de Sinksenfoor zo snel mogelijk weg uit het stadscentrum. Hij ziet de buurt van het Lobroekdok als een beter alternatief.
"Foorkramers en buurtbewoners, verenigd in de vzw Zuiderdokken, staan loodrecht tegenover elkaar met hun visie op de Sinksenfoor", heeft de Antwerpse schepen toegegeven bij de voorstelling van de sinksenfoor 2002. De handelaars willen een kermis die zeven weken duurt, de buurt wil maximaal vijf weken kermis gedogen. De buurt heeft gelijk gekregen: de Sinksenfoor 2002 duurt van 18 mei tot en met 23 juni.

De schepen heeft ook de andere wensen van Zuiderdokken vzw opgevolgd: in de nacht van zondag op maandag wordt de kermis vroeger gesloten en ook tijdens de week zal streng worden toegezien op het naleven van de sluitingstijden (uiterlijk om 0.00 uur, alleen op zaterdagmorgen en zondagmorgen om 1.00 uur).

.

Nu in het nieuws