Virgin Express niet bang voor einde samenwerking SN Brussels

Virgin Express houdt al geruime tijd rekening met de mogelijkheid dat SN Brussels Airlines de samenwerking op een aantal bestemmingen -via een zogenaamd codeshare-akkoord- zou stopzetten. "We zijn niet bang om de concurrentie aan te gaan", aldus de woordvoerder van Virgin Express, Yves Panneels.

De krant 'De Morgen' berichtte maandag dat SN Brussels Airlines op 31 maart 2003 het samenwerkingsakkoord met Virgin Express niet zou verlengen. Momenteel boekt en betaalt SN Brussels Airlines voor een vast aantal zetels op bepaalde bestemmingen van de lowcost-maatschappij. Het gaat onder meer op vluchten naar Rome, Barcelona en Madrid. Maar aan die samenwerking komt volgend jaar een einde, zo liet het management in een nota aan het personeel van SN Brussels weten. Zo zouden klanten die hun ticket bij SN Brussels hebben gekocht, klagen over de dienstverlening aan boord van Virgin Express.

Het codeshare-akkoord zou volgens de krant een derde van de omzet van Virgin Express vertegenwoordigen. Maar dat wordt door de woordvoerder van de Belgische luchtvaartmaatschappij ontkend. "De 30 procent was ten tijde van Sabena, nu is het contract nog goed voor zo'n 10 à 15 procent van onze omzet", zei hij. Panneels wees bovendien op de omgekeerde beweging, waarbij Virgin Express zetels bestelt bij SN Brussels Airlines. Hier gaat het om vluchten naar onder meer Stockholm, Kopenhagen en Londen Heathrow.

Of ook die samenwerking volgend jaar zal worden stopgezet, is nog niet beslist, aldus de woordvoerder. "We houden alle opties open", luidde het. Panneels beklemtoonde in elk geval niet bang te zijn om de concurrentie aan te gaan.

Nu in het nieuws