Verdedigers Daenen verhoren onderzoeksrechter

In het assisenproces Van Noppen was maandagmiddag nog steeds het getuigenverhoor van onderzoeksrechter Myriam Vrints aan de gang. De advocaten Roger Vanhoyland en Marc Similon stellen de onderzoeksrechter, die het volledige onderzoek naar de moord op veearts-keurder Karel Van Noppen heeft geleid, vragen over tal van sporen in het onderzoek die na verloop van tijd verlaten werden.

Zo brachten de advocaten de chauffeur van Germain Daenen, Jean-Pol Lange die reeds voor het assisenhof kwam getuigen, in verband met personen uit de vleesfraude en -handel, zoals Dirk De Soete. Uitvoerder van de moord Albert Barrez moet volgens de advocaten De Soete gekend hebben. De onderzoeksrechter meende dat Barrez voor de feiten enkel contact had gehad met een containerdief, die De Soete ook kende.

De verdedigers stelden de onderzoeksrechter ook tal van vragen over de link tussen het 'brein' Carl De Schutter en de misdadigersbende van het dorp Sint-Willebrord. De onderzoeksrechter zegde dat het enige verband dat gevonden werd, was dat De Schutter ook aan die bende wapens leverde.

Nu in het nieuws