Truiense burgemeester wil schietclub laten sluiten

Print
Burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a-Sint-Truiden) en politiecommissaris Philippe Pirad hebben een raadsman aangesteld om te laten onderzoeken hoe ze de schietclub van R.B. in Sint-Truiden op een wettelijke manier kunnen laten sluiten. Dat heeft de burgemeester maandag op een persconferentie bekendgemaakt nadat de voorzitter van de schietclub in een lokale krant de werking van de politie met betrekking tot het afleveren van de vergunningen en de controle daarop had gehekeld.

Voorzitter B. beweerde maandag in een interview in "Het Nieuwsblad" dat de politie te veel vergunningen aflevert zonder voorafgaandelijke controles en dat er naar schatting 4.000-vergunninghouders niet aangesloten zijn bij een schietclub zoals wettelijk vereist is. De bal ging aan het rollen nadat de voorzitter vorige week in het plaatselijke tijdschrift "Primeur" een advertentie had geplaatst om 12- tot 18-jarige te ronselen om met luchtdrukpistolen in zijn Sint-Jorisschuttersclub te komen schieten.

Nadat eerder al de plaatselijke jeugdraad van Sint-Truiden zich in het licht van de actualiteit hiertegen had verzet, vindt ook de burgemeester van Sint-Truiden dat het ronselen van 12-jarigen absoluut niet door de beugel kan. Vandenhove overweegt bovendien om een klacht in te dienen tegen R.B. wegens lasterlijke aantijgingen.

.

Nu in het nieuws