7 aanhoudingen voor drugstrafiek op Zaventem

Print
Op de luchthaven van Zaventem werden de afgelopen week zeven mensen aangehouden voor drugstrafiek. Vijf ladingen drugs, gaande van XTC tot cocaïne en heroïne, werden in beslag genomen. Dat heeft het parket van Brussel maandag meegedeeld. De inbeslaggenomen drugs hadden een totale straatwaarde van meer dan 4,2 miljoen euro.
Dinsdag 7 mei werd een Nederlander onderschept met 2,6 kg bruine heroïne in de dubbele bodem van zijn rolkoffer. Woensdag 8 mei werden in een rolkoffer drie rugzakken met in totaal ruim 18 kg cocaïne gevonden. De eigenaars van de bagage kwamen niet opdagen.

Donderdagmorgen wou een Spanjaard naar het Amerikaanse Newark vertrekken met op zijn lichaaam 11.000 XTC-tabletten, die ingenaaid waren in een rennersbroek. Nog donderdag werd de hand gelegd op een lading van 28 kg XTC, goed voor 115.000 pillen. Vier Britten, drie mannen en een vrouw, dachten de pillen in Australië en Nieuw-Zeeland te slijten.

Zaterdagmorgen 11 mei werd een inbeslagname verricht van iets meer dan één kg cocaïne, aangetroffen bij een Spaanse vrouw van 21. Zij wou, met de drugs op haar lichaam bevestigd, naar Barcelona vliegen.

.

Nu in het nieuws