E313 sneller dan gepland weer open

De E313 in Herentals was zondag omstreeks 15u in beide richtingen opnieuw open voor het verkeer. De vervanging van de brug over de Herenthoutseweg verliep veel vlotter dan verwacht.

Sinds donderdag 9 mei om 20u was de E313 tussen Herentals-West en Herentals-Oost afgesloten voor het verkeer. Zondag om 14u al werkten de arbeiders de nieuwe brug van de autosnelweg af. Eén uur later was de E313 in beide richtingen weer vrij voor het verkeer.

"We hebben altijd gezegd dat de snelweg ten laatste maandag om 6u opnieuw opengesteld zou worden", zegt werfleider Peter Daems van de Administratie Wegen en Verkeer. "We hebben heel goed kunnen doorwerken. We zijn niets onverwachts tegengekomen. De weersomstandigheden waren ook optimaal."

De vervanging van de brug verliep dus op wieltjes. "Voor het ter plaatse rijden van de brugdelen hadden we acht uur ingecalculeerd. Uiteindelijk gebeurde dat in slechts vier uur tijd", vervolgt Daems. De werkzaamheden op de E313 veroorzaakten tijdens het hemelvaart-weekend files in beide richtingen en ook op de lokale omleidingswegen. Vrijdagochtend gebeurde net vóór de werkzaamheden nog een dodelijk ongeval, toen een vrachtwagen op een file inreed.

Nu in het nieuws