Finale beker van België: Gilly-Leopoldsburg 8-4

Voor de vierde keer in de bekercampagne vertrok 't Geleeg Leopoldsburg als underdog. Na Ranst, St.-Truiden en Minicup Lommel bleek Kickers Gilly, dé ploeg van de terugronde in eerste nationale, te hoog gegrepen voor de wilskrachtige Kampjongens die een lesje in efficiëntie kregen. Of hoe na de landstitel ook de beker naar

het Zwarte Land

verhuist.

De Waaltjes kenden een droomstart. Eerst mocht een ongedekte Cabo aan de tweede paal de nul wegborstelen, 20 seconden later was het de beurt aan Alex Almeida om van op 20 meter Geert Buvé het nakijken te geven. 't Geleeg wankelde na deze uppercut van jewelste, maar wist de krachten te bundelen en het spel te verleggen. Kansen leverde dit evenwel niet op en wanneer Alex Almeida met een nieuwe afstandsraket doelman Buvé te grazen nam, was het bekerlot van 't Geleeg na amper 10' al bezegeld.

Leopoldsburg vocht echter terug. Bert Ghijs wrong de eerste kans de nek om. Kodalci stuitte na een uitgespeelde driehoek op Gomez. Het verdiend doelpunt kwam er toch wanneer Philippens, buitenkant voet, tergend traag de bal rond de Waalse verdediging in de linkerbenedenhoek krulde. Een welgekomen opsteker die voor een nieuwe vonk in de Geleegrangen zorgde, maar anderzijds Gilly betere en rake countermogelijkheden bood. Leopoldsburg anticipeerde doch zag de 5-3 (onderkant deklat) vlak voor de rust niet gevalideerd.

Die 5-3 kwam er toch na amper 11 seconden in de tweede helft. Kodalci, oog in oog met Gomez, en Philippens, in de rebound, misten de 5-4 én de mogelijke kentering. Want even later keek scheidsrechter Bosmans een fout op Harram door de vingers waarna Luis Aranha vrije baan kreeg en Geert Buvé andermaal -de vierde keer van op afstand- het nakijken gaf. Een bittere pil die nog wranger ging smaken wanneer Harram, duellerend met Cabo, voor een revancherende elleboogstoot op een rode kaart getrakteerd werd. Goalgetter Alex Almeida zorgde er hierna voor dat 't Geleeg de kelk tot op de bodem ledigde.

Scheidsrechters:

Houben - Bosmans.

Toeschouwers:

1.500.

Futsal Kickers Gilly:

Gomez, Aktepe, Chaibai, Cabo, Boumediane, de Vasconcelos, Aranha, Almeida, Zico, Murat, Dumont.

't Geleeg Leopoldsburg:

Buvé, Vanhamel, Philippens, Kodalci, Ghijs, Nieddu, Amraoui, Di Giambattista, Harram, Vanderweyer.

Doelpunten:

2' Cabo 1-0, 2' en 10' Alex Almeida 2-0 en 3-0, 14' Philippens 3-1, 18' en 19' de Vasconcelos 4-1 en 5-1, 19' Harram 5-2, 21' Ghijs 5-3, 24' Aranha 6-3, 30' en 31' Alex Almeida 7-3 en 8-3, 36' Ghijs 8-4.

Gele kaarten:

Vanhamel, Almeida.

Rode kaart:

Harram.

Vastgoed

Jobs in de regio