David Brocken ruilt Luikse C-kern mogelijk voor SK Lommel

Wie enige logica wil zoeken achter het transferbeleid van Standard, wensen we veel succes toe. Aan de boord van de Maas arriveert elk seizoen een vers spelerslegioentje. Van der Doelen, Cruz, Fassotte, Dimas, Yobo, Folha... Allemaal kwamen en gingen ze bij de Rouches. Zo ook David Brocken. De rechtsachter, die in de Luikse C-kern verkommert, heeft nog een contract voor één jaar, maar speelt volgend seizoen mogelijk bij Lommel, dit weekeinde de tegenstander van Standard.

Sinds 1997 daagden er maar liefst 86 verschillende spelers op in de A-kern van Standard. In totaal werden de jongste vijf seizoenen 61 inkomende transfers doorgevoerd (zie infografiek). Voor de start van de huidige competitie werden er elf nieuwelingen binnengehaald. En ook volgend seizoen zal je op de eerste speeldag weinig Rouches herkennen. David Brocken, sinds 1999 bij Standard, zal er niet meer bijlopen. Hij verkommert al een tijdje in de Luikse C-kern en verhuist aan het einde van dit seizoen misschien naar Lommel.
«Met Lommel zelf ben ik rond, maar er moet nog met Standard gepraat worden,» aldus Brocken. «Ik heb nog een contract van één jaar, dus zij kunnen nog een transferprijs vragen. Maar ik ga er van uit dat ze dat niet doen. Ik kost hen alleen geld en sta bij een vertrek niet meer op hun budget. Zo sparen ze centen. Maar je weet nooit natuurlijk.»

Brocken maakte al een en ander mee in Luik, maar is toch niet rancuneus. «Ach, ik zou er niets mee opschieten,» aldus de ex-Rode Duivel. «Al voel ik me wel gepakt. Op geen enkel moment heeft iemand me uitleg verschaft. Als ik opzij werd geschoven omdat ik volgens hen niet zou kunnen voetballen of niet in het systeem zou passen, dan kon ik me verdedigen. Maar ik werd gewoon weggeparkeerd, zonder enige reden.»
«Enkele spelers van de huidige A-kern zeiden me onlangs ook nog dat ze er niets van begrepen. Als je naar de kwaliteit kijkt in de verschillende kernen. Gooi die spelers samen en je hebt de beste ploeg van België. Neem nu alleen Ciobotariu al. Een Roemeens international, die gewoon niet aan de bak komt. Toch niet normaal, hé? En hij maakt niet van zijn neus of zo, blijft hard werken, maar krijgt geen kans. Blijkbaar spelen er andere belangen mee. Want anders had Standard toch al geleerd uit zijn fouten? Maar ze blijven aanmodderen.»

Brocken, die bij Lommel Carl Hoefkens opnieuw tegen het lijf kan lopen, hoopt er weer plezier in het spelletje te vinden. «Het zou inderdaad een hele verademing zijn,» aldus de rechtsachter. «Conditioneel ben ik helemaal in orde. Ik train nog twee keer per dag met de C-kern, die eigenlijk 'A2-kern' heet. (lacht) Alleen zal ik matchritme missen, maar dat compenseer ik wel met mijn motivatie. Want ik ben er echt op gebrand om me te bewijzen. Ook de gezonde stress van voor de wedstrijd mis ik nu. Want ik train wel een hele week, maar in het weekeinde val ik in een zwart gat. Mijn familie vindt het wel leuk dat ik zo vaak thuis ben (lachje), maar bij mij knaagt het intussen toch wel. Ik heb een nieuwe uitdaging nodig.»
MEEST RECENT