Proefproject e-VRT kampt met serieuze problemen

Print
Het proefproject van de e-VRT bij honderd gezinnen in Schoten verloopt stroef. De openbare omroep spreekt van tijdelijke problemen. De essentie van de problemen schuilt bij de settopboxen en het softwaresysteem Windows XP. Dat maakte de VRT vrijdag bekend.

Het Digitaal Thuisplatform laat interactieve televisie toe. De kijker kan via één enkel toestel naar TV-programma's kijken en onderbreken, uitzendingen in relais bekijken, extra informatie aanvragen bij nieuwsuitzendingen, cd's, cd-roms en dvd's afspelen, radio beluisteren, mailen, surfen op internet, computerspelletjes spelen.

De oorspronkelijke bedoeling was om vanaf 1 januari het project te testen bij honderd gezinnen in Schoten. Maar al snel doken er problemen op met de hardware en software van het besturingsprogramma. De start werd vertraagd tot begin maart omdat overgeschakeld werd op het gloednieuwe Windows Xp.

Tijdens de testperiode konden de resterende problemen herleid worden tot de settopbox. Daarop besliste de openbare omroep de boxen terug te halen. De nieuwe versie werd slechts bij veertig gezinnen geplaatst. Alles werd in het werk gesteld om het proefproject terug in alle honderd huiskamers te krijgen. Toch raakten op 1 mei alle boxen instabiel,.
MEEST RECENT