Verwilghen: "Verborgen agenda achter gevangenisstaking"

Print
De nieuwe 24-urenstaking van de cipiers gaat tegen elke redelijkheid in, zo reageerde minister van Justitie Marc Verwilghen vrijdagmorgen op VRT-radio. Hij vermoedt achter de stakingen nog een andere, verborgen agenda.

Verwilghen verwees onder meer naar punten als het algemeen invoeren van een 36-urenweek en bijkomende betalingen. Om de onderbezetting te verhelpen herinnerde de VLD-minister naar 247 aanstellingen tegen de maand juni. Hij wees er tevens op dat, sinds zijn aantreden in 1999, het personeelsbestand gestegen is met 458 cipiers die voltijds aan de slag zijn. "Dat is een stijging met 10 procent", aldus Verwilghen.

"Ten tweede stel ik vast dat de investeringen binnen de gevangenissector zijn gestegen van 9,5 miljard naar 11,5 miljard frank, een stijging met 20 procent in goed twee jaar. Dan kan je toch moeilijk aan deze regering het verwijt maken dat ze geen inspanningen gedaan heeft".

De oproep tot een nationale staking in de gevangenissen is sinds donderdagavond goed opgevolgd. In de zeven instellingen van de province Antwerpen werd de stakingsoproep voor bijna honderd procent opgevolgd.
MEEST RECENT