Wesley Sonck 'profvoetballer van het jaar'

Print
Wesley Sonck, de spits van Racing Genk en de Rode Duivels, is maandagavond in het Casino van Knokke door zijn collega's verkozen tot "Profvoetballer van het jaar". De 23-jarige Sonck ontving eerder al de Gouden Schoen 2001 en is topschutter in de Belgische competitie.
Met nog één speeldag te gaan staat zijn teller op 29 doelpunten. Sonck haalde het in de stemming voor veteraan Marc Degryse (GBA), die volgend weekend op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière zet, en zijn Australische ploeggenoot bij Genk, Josip Skoko.

Landskampioen Racing Genk ging met bijna alle prijzen lopen. Zo ging de trofee voor beste trainer logischerwijs naar Sef Vergoossen. De Nederlander speelde met Genk kampioen in zijn eerste seizoen in België. De 54-jarige Vergoossen maakte daarmee een einde aan de lange regeerperiode van Aimé Anthuenis. De trainer van RSC Anderlecht eindigde de voorbije jaren altijd als eerste en dat sinds zijn eerste titel met... Racing Genk in 1999.
De 20-jarige Koen Daerden (Racing Genk) werd verkozen tot Belofte van het jaar. Hij volgt Alin Stoica op.

Vrijdag kreeg die andere aanvaller van Genk, de Burkinees Moumouni Dagano, al de Ebbenhouten Schoen, de bekroning voor de beste Afrikaanse speler of speler van Afrikaanse origine in België. Beste doelman is Franky Vandendriessche van Excelsior Moeskroen. Hij ziet zijn excellente seizoen volgende maand wellicht bekroond met een ticket voor het WK in Japan en Zuid-Korea.
Frank De Bleecker is net als vorig jaar uitgeroepen tot beste scheidsrechter in de Belgische competitie. Marc Degryse mag net als vorig jaar huiswaarts keren met de Fair Play-prijs. In totaal 360 profspelers namen deel aan de stemming.
MEEST RECENT