Bestuurder vluchtende auto neergeschoten in Jabbeke

Print
Een bestuurder van een voertuig dat werd achtervolgd door de federale politie is donderdagochtend in Jabbeke dodelijk geraakt na een schietpartij.
De schietpartij in Jabbeke donderdagmorgen is een uitloper van een anti-inbraakactie van de federale politie. Het slachtoffer is een Iraakse mensensmokkelaar. De politie kwam hem eerder toevallig op het spoor. Er is maar één schot gelost die de chauffeur in het hart heeft geraakt.

Een anoniem voertuig van de federale politie achtervolgde donderdag op de E40 een wagen. De auto nam de afrit Jabbeke en ter hoogte van de rotonde in de Gistelsesteenweg werd de bestuurder geconfronteerd met een tweede, niet anonieme politiewagen. De politie heeft geprobeerd de vluchtende wagen klem te rijden, wat deels lukte. Omdat de bestuurder dreigde een politieman omver te rijden, werd er gevuurd door de politie.

Enkele tientallen meters verder kwam de auto tot stilstand. De bestuurder bleek geraakt en stierf ter plaatse. De passagier werd onmiddellijk in de boeien geslagen.
Nu in het nieuws