Jacques Rogge benoemt twee atleten in Atletencommissie

Voorzitter Jacques Rogge heeft dinsdag twee atleten toegevoegd aan de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hij benoemde op eigen gezag de Zuid-Koreaanse schaatser Lee Kyung Chun en de Egyptische zwemster Rania Amr Elwani voor een meer evenwichtige vertegenwoordiging.

Belga

BR>

Het besluit van onze landgenoot is een gevolg van de atletenverkiezing tijdens de Winterspelen in Salt Lake City. De aanwezige sporters kozen vier atleten uit hun midden tot IOC-lid: de Zweedse skister Pernilla Wiberg, de Italiaanse skiloopster Manuela di Centa, de Finse ijshockeyer Jari Kurri en de Noorse schaatser Adne Sondral. Na die verkiezing was er volgens de preses van de atletencommissie een scheeftrekking ontstaan in de vertegenwoordiging van continenten en geslachten. Rogge benoemde om die reden een vrouw uit het Afrikaanse continent en een man uit Azië.

Chun was kandidaat voor de verkiezing in Salt Lake City, maar kreeg te weinig stemmen. Hetzelfde overkwam Elwani bij de atletenverkiezing op de Zomerspelen in 2000 in Sydney.

Nu in het nieuws