Woensdag "Donna-stoordag"

Print
Lokale radiopiraten willen woensdag het signaal van Radio Donna storen. Met de "Donna-stoordag" protesteren de radiomakers tegen de technische discriminatie en de beleidsmakers die geen verbetering brengen in het Vlaamse radiolandschap. Volgens deskundigen zal het vermoedelijk niet zo'n vaart lopen.
BR>
De voorbije weken was onder meer op de website fmradio.be een polemiek op gang gekomen over het succes van de 10-jarige Radio Donna. "Het succes van Donna is voor meer dan 90 procent het gevolg van de concurrenten enorm te discrimineren". Al gauw kwam een anonieme bezoeker van de website op de proppen om Donna "te gaan storen". Een gewezen radiopiraat wees er op dat "prikacties verspreid over het hele land de zaak vooruit kunnen helpen".

Toen iemand zich uitgaf voor de Vlaamse Lokale Radio Federatie, kreeg de actie nationale persaandacht. De Vlaamse Radio Federatie vzw (VFLR) distantieerde zich onmiddellijk van die Federatie en van de Donna-stoordag. De VFLR erkent wel dat er dringend een oplossing moet komen voor de discriminatie in het Vlaamse radiolandschap.
Nu in het nieuws