Braziliaanse bondsvoorzitter wil Romario naar WK

Print
De Braziliaanse sterspeler Romario heeft bij zijn pogingen het WK voetbal te halen een belangrijke medestander gekregen. Ricardo Teixeira, de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, schaarde zich maandag achter de 36-jarige spits.
BR>
Teixeira riep de weigerachtige bondscoach Felipe Scolari op Romario te selecteren voor het WK in Japan en Zuid-Korea. Teixeira, dertien jaar in functie, zei: "In al die jaren heb ik niets gehoord over problemen met Romario. Dat terwijl ik toch goed geïnformeerd ben." Het Braziliaanse publiek en president Cardoso spraken eerder hun steun uit voor de aanvaller.

Scolari weigert Romario op te nemen in zijn selectie. Officieel om "technische en tactische redenen", maar er zijn ook andere lezingen. Volgens de sportkrant Lance willen de andere spelers "het grote ego Romario" er niet bij hebben. Anderen beweren dat zijn sponsordeal met Coca Cola een rol speelt, omdat aartsrivaal Ambev het Braziliaanse team ondersteunt.

Romario ontkende vorige week deze theorieën. De voormalige speler van PSV, Barcelona en Valencia barstte bij een speciaal belegde persconferentie in tranen uit toen hij het publiek bedankte voor alle bijval. "Dat is belangrijker dan een goal te maken, een duel te winnen en misschien zelfs het WK te winnen." De definitieve WK-selectie wordt 6 mei opgemaakt.
Nu in het nieuws