Schuldvorderingen L&H uitgesteld

Print
De betwiste schuldvorderingen van ex-toplui John Duerden, Gaston Bastiaens en Nico Willaert van het failliete spraaktechnologiebedrijf L&H zijn door de rechtbank van koophandel in Ieper onbepaald uitgesteld. Vandaag dinsdag boog de rechtbank zich over de 310 schuldvorderingen die door de curatoren werden betwist.
BR>
De 311 schuldvorderingen (310 betwiste vorderingen en één vrijwillige verschijning) vertegenwoordigen een bedrag van ongeveer 1,25 miljard euro. De curatoren stelden vraagtekens bij de hoogte van de vordering van ex-CEO John Duerden, die tussen augustus en december 2000 het bedrijf leidde. Hij eist ruim 6 miljoen euro achterstallig loon en andere gederfde inkomsten op.

Andere voormalige toplui als Gaston Bastiaens en Nico Willaert staan volgens de curatoren ook op de lijst van personen met een betwiste schuldvordering. Van Bastiaens wordt betwist dat hij als werknemer een bevoorrechte positie als schuldeiser zou hebben. De vordering van Artesia Banking wordt eveneens betwist. Artesia zegt dat het een pand op de handelszaak heeft, waardoor het als eerste in de rij zou staan om te innen als er uitbetaald wordt.

Over al deze en andere betwistingen is nog geen overeenkomst. Daarom heeft de rechtbank die zaken onbepaald uitgesteld en naar de rol verwezen. Over een vijftigtal betwistingen zal er op 6 mei wel een vonnis zijn. Dat gaat volgens curator Frank Seys over minder belangrijke zaken. Betwistingen waarover mogelijk een akkoord kan worden bereikt, zijn verwezen naar een zitting op 7 oktober. 406 schuldvorderingen zijn wel aanvaard. Deze vertegenwoordigen een bedrag van 22 miljard frank. Daarbij zitten o.m. de banken KBC en Fortis.
Nu in het nieuws