Queen Mother begraven

In Londen is de begrafenisplechtigheid van de koningin-moeder afgelopen.

Belga

BR> Om precies 11.30 uur lokale tijd was de kist de kathedraal binnengedragen, na een korte rouwstoet vanuit Westminster Hall die begeleid werd door 200 doedelzakspelers en gevolgd werd door kleinkinderen en achterkleinkinderen van de Queen-Mum. Op de kist lag haar kroon.

De dienst werd bijgewoond door meer dan 2.000 binnen-en buitenlandse genodigden. In de straten rondom de kathedraal volgden duizenden gewone Britten de plechtigheid. Tijdens de dienst werd het nationale volkslied gezongen. Bij het verlaten van de kerk werd de rouwstoet aangevoerd door koningin Elizabeth en haar man, opnieuw onder begeleiding van doedelzakspelers.

Dan ging het naar Windsor Castle, in het westen van Londen. Prins Charles was het enige lid van de koninklijke familie dat de anderhalf uur durende rit volgde. Rond 14.00 uur lokale tijd werd de Queen-Mum bijgezet in St.George's Chapel, bij haar man die daar in 1952 begraven werd en bij haar dochter Margaret die op 9 februari van dit jaar overleed. De begraving gebeurde in intieme kring. De officiële begrafenisplechtigheid-en stoet werd met 400 camera's in beeld gebracht en over de hele wereld uitgezonden. Het was het grootste Britse televisie-evenement sinds het afscheid van prinses Diana in 1997.

Nu in het nieuws