Israël weg uit Kalkiliya en Tulkarem

Print
De Israëlische troepen zijn vannacht begonnen aan hun terugtocht uit de autonome Palestijnse steden Kalkiliya en Tulkarem, in het noorden van Cisjordanië.
BR>Het gaat om de eerste terugtrekking uit de zes grote steden die door het Israëlische leger werden herbezet tijdens een uitgebreid militair offensief dat begon op 29 maart.

De minister van defensie Benyamin Ben Eliezer "had het leger bevolen om zich tijdens de nacht te herstructureren rond Kalkiliya en Tulkarem en om daarbij hun omsingeling nog te versterken." "Deze herstructurering werd besloten aangezien het leger haar taak had volbracht in de twee steden." De aankondiging van de terugtrekking komt er na herhaalde Amerikaanse druk. M.Ben Eliezer feliciteerde het leger met de inbeslagname van verschillende wapens en de aanhouding van verdachte Palestijnen wat zorgde voor "een harde slag voor de terroristische infrastructuren." Het leger zal de vier andere autonome Palestijnse steden, Ramallah, Bethlehem, Nabloes en Jenin nog blijven bezetten.
Nu in het nieuws