Directeur Brailleliga neemt ontslag

Print
Pierre Bareel, de directeur van de Brailleliga, legt al zijn functies neer na de algemene vergadering van 12 juni. Dat meldt de Brailleliga dinsdag in een persbericht. Met die beslissing wil Bareel de rust doen herstellen bij voormalige beschutte werkplaats van de Brailleliga, waar tot vorige week een sociaal conflict heerste.
BR>
In februari maakte de raad van bestuur van de Brusselse Onderneming voor Aangepast Werk (BOAW), de voormalige beschutte werkplaats van de Brailleliga, haar voornemen bekend om de werkplaats te sluiten, volgens de Brailleliga na een unanieme beslissing. De 50 personeelsleden gingen daarop zeven weken in staking.

Volgens de Brailleliga was er voor 95 procent van de werknemers een herklassering voorzien. De vakbonden hebben dit echter nooit aanvaard en eisten volgens de Brailleliga een sluitingsvergoeding. Bareel, die ook bestuurder van de BOAW was, heeft zich daar steeds tegen verzet.

In de laatste weken kwamen een aantal bestuurders terug op de unaniem genomen beslissingen en dreigden ermee gerechtelijke stappen te ondernemen indien de onderneming gesloten zou worden. Daardoor kwam Bareel geïsoleerd te staan.
Nu in het nieuws