Spaanse dierenarts opent Antwerpse boetiek

MODA
In de schaduw van het mode-imperium van Dries Van Noten - het gedeelte van de Kammenstraat waar trendy teenagers nog niet thuis zijn - opende zopas in alle bescheidenheid een winkeltje dat Moda Barcelona heet. En ook al koersen de toeristen vanop de Oude Korenmarkt de etalage van de Belgische topontwerper tegemoet, het is toch zijn overbuurvrouw die nu alle aandacht trekt.

Ze zegt 'dag' en knikt 'ja'. Maar dan moet ze toch vragen of we Frans spreken. Elisabeth Torrés is, zoals ze dat zeggen, niet van deze kanten. De vrouw groeide op in Barcelona. Ze ging in Spanje naar school en haalde er ook een universitair diploma. Dat van... dierenarts. "Ik weet het", glimlacht ze. "Het is een heel avontuur. Maar het was tijd voor iets anders."

Niet alleen haar carrière nam een draai van 180°. Want naast de huisdieren, liet de 32-jarige ook het zonnetje achter om haar Vlaamse vriend te volgen naar Antwerpen. Wat ze wel meenam, waren de collecties van enkele ontwerpers uit haar geboortestad. "Hier in Antwerpen gebeurt wel wat op modevlak", weet ze. "De jongeren zijn goed op de hoogte. Alleen missen ze een beetje kleur. Dat probeer ik hen nu bij te brengen."

De kleuren knallen inderdaad uit de rekken de straat op. Omdat het winkeltje is gevestigd op een hoek onder de grauwe Brabo-parking valt het daardoor extra op. "We verkopen exclusief voor de Benelux kleding van Ailanto. Dat is een kledinglijn die een beetje haute couture is. En verder ook nog dingen van Extart&Panno."

Moda Barcelona, Kammenstraat 10, Antwerpen, 03-231.44.47.

.

Nu in het nieuws