Vier Leeds-spelers aangeklaagd wegens geweldpleging

LONDEN -

Vier spelers van Leeds, dinsdag tegenstander van Anderlecht in de Champions League, zijn door de Engelse justitie officieel aangeklaagd. Het gaat om Lee Bowyer (24), Jonathan Woodgate (21), Tony Hackworth (20) en Michael Duberry. Ze worden beschuldigd van mishandeling en het afleggen van valse verklaringen. Allen hebben verklaard onschuldig te zijn.

REUTERS

BR>

Bowyer, Woodgate en Hackworth hebben volgens onderzoeksrechter Nicholas Campbell in een dronken bui in januari 2000 in de binnenstad van Leeds enkele Aziatische studenten achtervolgd en in elkaar geslagen. Twee van hen raakten gewond. De negentienjarige Safraz Najeib bleef bewusteloos achter en hield er enkele gebroken ribben, een gebroken been en ernstige hoofdwonden aan over.

De vierde, Duberry, wordt er enkel van beschuldigd valse verklaringen af gelegd te hebben.

Vooralsnog neemt de club geen maatregelen tegen de spelers. Wel verklaarde een woordvoerder dat de vier waarschijnlijk zullen worden verkocht als ze daadwerkelijk schuldig worden bevonden. De Engelse voetbalbond FA liet weten dat de vier Engeland niet mogen vertegenwoordigen in voetbalwedstrijden tot het proces voorbij is.

De mededeling verstoorde maandag de voorbereiding van de voetbalclub op de wedstrijd van deze week in de Champions League, tegen Anderlecht.