Antwerpen krijgt vanaf 2003 nieuwe Ring van 50 miljoen

Print
De Vlaamse regering heeft 50 miljoen euro klaar voor de versnelde heraanleg - geen oplapwerk - van de Antwerpse Ring. Uit veiligheidsoverwegingen willen de ministers Stevaert en Van Mechelen de vernieuwing al in september aanbesteden. De files nemen beiden erbij.
BR> Minister van Mobiliteit Steve Stevaert en minister van Financiën Dirk Van Mechelen beslisten vorig jaar al dat ze de Ring zouden herstellen als er geld vrijkwam. "We hebben pas goed gemerkt hoe slecht hij eraan toe was toen we erover fietsten."
Het te vernieuwen traject loopt van de Kennedytunnel, waarin het wegdek compleet stuk is, tot de verkeerswisselaar met de A12 en de E19 voorbij het Sportpaleis. Tussen dat Sportpaleis en de afslag Brasschaat is er in elke richting een bijkomende rijstrook gepland.

De nieuwe Ring krijgt wellicht een ander uitzicht. Omdat er ook nieuwe funderingen en een nieuwe drainage komen, wordt gedacht aan een betonnen Ring in plaats van het asfalt van vandaag.
"Ook een ringweg met de twee rechtse rijstroken in beton is een mogelijkheid", zeggen beide ministers. "Beton is beter bestand tegen spoorvorming. En we gaan voor een duurzame heraanleg, die minstens dertig jaar kan meegaan."

De nieuwe Ring is niet het enige grote project dat de Scheldestad binnenhaalt. Er zijn ook nog de heraanleg van de Leien en een nieuw concept voor het 'mooiste' plein van Europa, rond de Opera. Daar verdwijnt in 2004 de ijzeren noodbrug. Tenslotte wordt de tramlijn van het Gemeenteplein in Mortsel doorgetrokken tot Capenberg in Boechout.
Nu in het nieuws