Speciaal woordenboek voor tover-fans

Liefhebbers van Harry Potter en van tovenarij in het algemeen, kunnen vanaf komende zomer hun toevlucht nemen tot het Groot Toverwoordenboek. Alle woorden die Joanna K. Rowling verzon voor haar Potterverhalen worden in het boek vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald, net als andere woorden uit de tovenarij.

BELGA

Voor zover valt na te gaan, is een dergelijk opzoekboek met 6.000 woorden en zegswijzen nog nooit in Nederland verschenen, aldus uitgeverij Het Spectrum dinsdag. Het Groot Toverwoordenboek verscheen eerder in het Engels-Duits, onder de titel "Langenscheidts grosses Zauberwörterbuch". In Duitsland werden er 60.000 exemplaren van verkocht.

Het Spectrum komt nog in het voorjaar met de Nederlandse vertaling van de (ongeauthoriseerde) biografie van J.K. Rowling, geschreven door de Britse journalist Sean Smith, die eerder een boek schreef over de Rolling Stones. Volgens Spectrum zijn veel figuren uit het leven van de schrijfster indirect, maar duidelijk herkenbaar in haar Potterboeken terug te vinden.