Weer gewelddadige knokpartij aan dancing

Bij een massale steek- en vechtpartij in de Antwerpse Maalderijstraat raakten zondagochtend vier jongeren gewond. Ondanks de politierazzia van twee weken geleden, blijven gewapende relschoppers de uitgaansbuurt rond de Grote Markt verzieken.

GPD

Twee groepen van in totaal zo'n dertig jongeren gingen zondag om 5.30u met elkaar op de vuist. Hun ruzie was begonnen op de dansvloer van discotheek De Chapeau in de Maalderijstraat en werd buiten verder uitgevochten. Vier jongeren werden neergestoken. De hulpdiensten brachten hen naar het Sint-Elisabethziekenhuis. Eén slachtoffer raakte zwaargewond, de drie anderen liepen lichte verwondingen op. De daders zijn spoorloos.

Omdat gewapende vechtjassen een plaag zijn geworden in de uitgangsbuurt rond de Grote Markt, voerde de Antwerpse politie twee weken geleden een razzia uit. Zestig agenten controleerden en fouilleerden de discotheekgangers. De politie vreest dat de Albanese maffia achter vechtpartijen zit. Die zou in het Brusselse jonge allochtonen ronselen om in de Antwerpse dancings knokpartijen uit te lokken. Op die manier zouden de discotheekuitbaters worden aangezet om Albanese portiers aan te nemen.