Paaskok luidt paasklok

Op tafel prijkt, naast een mand met eitjes, een bos narcissen. Het is weer voorjaar en Pasen. Pasen is een lentefeest en stelt op culinair vlak minder voor dan Kerstmis, maar niettemin kan het fijn zijn om in familieverband het ontbijt te nuttigen of samen te brunchen. Wat zeker niet mag ontbreken, zijn de eieren.

BR>

Brood met zalm en ei:

Smeer wat volkorenbrood met boter in en leg daarop een plakje gerookte zalm, verfijn het met enkele plakjes ei en garneer het met wat tuinkers.

Warme ham-kaasragoutbroodjes:

(nodig: 1/2 zakje bechamelsaus, 2 1/2 dl melk), 100 g hamreepjes, 50 g geraspte belegen kaas, 4 sneetjes witbrood, 2 el paneermeel)

De grill voorverwarmen op de hoogste stand. Bechamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Hamreepjes en geraspte kaas erdoor roeren. Ragout over sneetjes brood verdelen en bestrooien met paneermeel. Broodjes 10 cm onder hete grill in 3 minuten laten kleuren. Warm serveren.

Eieren in broodnestjes:

(nodig: 4 sneetjes witbrood, 4 eieren, tomatenketchup, peterselie om te garneren)

Snijd uit 4 sneetjes oud witbrood mooie ronde schijven. De uitgestoken sneetjes en de ronde schijfjes in 50 g boter aan één kant bruin bakken. Hierna het brood keren, 4 eieren in de uitgestoken sneetjes breken en die bakken. De ronde schijfjes op de eieren leggen en het geheel garneren met tomatenketchup.

Nu in het nieuws