Ook voor Eddy Merckx is China een afzetmarkt

Print
Premier Guy Verhofstadt wordt tijdens zijn officieel bezoek in China vergezeld door een aantal zakenlui die geïnteresseerd zijn in de afzetmarkt die het Aziatische land biedt. Ook fietsenbouwer en wielerkampioen Eddy Merckx vergezelt de eerste minister, en dat niet alleen om Verhofstadt gezelschap te houden op diens intussen traditionele fietstocht tijdens buitenlandse trips.
Het ligt niet in de bedoeling om Merckx-fietsen in China te bouwen, benadrukte Eddy Merckx. Maar met meer dan een miljard inwoners is China een zeer interessante afzetmarkt, vooral in een land waar de fiets steeds een bijzondere plaats heeft ingenomen als vervoermiddel. Bovendien worden in 2008 de Olympische Spelen in Beijing gehouden. Merckx heeft in dat verband contacten met de Chinese wielerfederatie en de triatlonfederatie. Hij hoopt dat de Spelen een stimulans kunnen betekenen voor de wielersport.

Dat zijn fietsen niet meteen door de modale Chinees gekocht kunnen worden, beseft de gewezen wielerkampioen. De goedkoopste Eddy Merckx-fiets kost immers minstens 800 euro. Maar, zo meent Merckx, op zo'n grote bevolking is een zeer klein aandeel reeds de moeite waard.
Nu in het nieuws