Vanderpoorten bezoekt Gentse school, COC betoogt

Vlaams minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (VLD) was dinsdagmorgen in Gent voor een werkbezoek aan de Genste BLO-school "De Oase". Bij haar aankomst rond 08.00 uur werd ze opgewacht door vier actievoerders van de onderwijsvakbond COC. De voorzitter van COC Oost-Vlaanderen, Willem Dhollander, eist voor de min 50-jarigen een "analoge regeling" als voor de 50- tot 54-jarigen.

Dhollander is vastbesloten de minister te blijven volgen, overal waar zij komt in de provincie. Toen Vanderpoorten dinsdag op "De Oase" aan de Voskenslaan toekwam, kon hij echter niet veel meer doen dan een T-shirt afgeven met de COC-eisen. Die behelzen meer geld voor leraars die op 58 jaar uit het onderwijs stappen. "Bij de verschuiving van de uitstapregeling van 55 naar 58 jaar is de vermindering van het wachtgeld, met 3 procent op 58 jaar, onaanvaardbaar".

Maar vooral wil COC Oost-Vlaanderen dat ook min 50-jarigen, naargelang hun anciënniteit, vroeger kunnen uitstappen. "Liefst op 55 jaar, maar 56 vinden we ook een redelijke grens".

Nu in het nieuws