Recordbedrag neergeteld voor shirt Pele uit WK-finale '70

Print
Het shirt dat de Braziliaanse stervoetballer Pele droeg in de finale van het WK van 1970 tussen Brazilië en Italië heeft woensdag op een veiling bij Christie's in Londen 157.750 pond (257.000 euro) opgebracht. De koper is onbekend.
Volgens Christie's, dat het tricot vooraf had getaxeerd tussen de 30.000 en 50.000 pond, is er nog nooit zoveel geld neergeteld voor een voetbalshirt. De 91.750 pond die in 2000 werd geboden voor het shirt van de Engelse international Geoff Hurst uit de WK-finale van 1966 gold tot nu toe als record.

Het shirt van Pele werd te koop aangeboden door de Italiaanse verdediger Roberto Rosato, die na de finale shirtjes ruilde met de Braziliaanse steraanvaller. Onlangs zei de voormalige Braziliaanse bondscoach Mario Zagallo echter te twijfelen aan de echtheid van het kledingstuk. Zagallo zei zelf het tricot in bezit te hebben dat Pele in de eerste helft van de finale droeg en dat de toenmalige conditietrainer van het Braziliaanse kampioenselftal Pele's shirt uit de tweede helft had bemachtigd. Christie's zei niettemin overtuigd te zijn van de authenticiteit van het shirt.
Nu in het nieuws