Swiss op weg naar lidmaatschap One World Alliance

Print
De nieuwe Zwitserse nationale luchtvaartmaatschappij Swiss heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met American Airlines (AA), de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De twee maatschappijen gaan vluchtnummers delen.
De overeenkomst is voor Swiss een eerste stap om zich aan te sluiten bij een van de wereldwijde luchtvaartallianties, de One World Alliance. Volgens bestuursvoorzitter A. Dosé is overleg aan de gang met de andere leden van de alliantie, Aer Lingus, British Airways, Iberia, Cathay Pacific, Qantas, Lan Chile en Finnair. "Dat proces vordert. We hopen voor de winter lid te zijn", aldus Dosé. Als dat niet mocht lukken, dan heeft Swiss "nog andere alternatieven".

Swiss zal vanaf zondag operationeel zijn. De maatschappij is een voortzetting van Crossair, de vroegere dochtermaatschappij van Swissair. Toen Swissair ten onder ging, is via Crossair een doorstart gemaakt. Swiss kondigde dinsdag tevens aan dat het dertien Boeing-vliegtuigen vervangt door nieuwe Airbus-toestellen.

.

Nu in het nieuws