"Iraakse cheques naar familie Palestijnse zelfdoders"

Print
De regering van Saddam Hoessein heeft afgelopen week voor een bedrag van ongeveer 500.000 dollar (570.000 euro) aan cheques gestuurd naar de families van Palestijnen die zich opgeblazen hebben bij zelfmoordaanslagen in Israël. Dat staat dinsdag te lezen in het Australische dagblad Sydney Morning Herald.
Vertegenwoordigers van de Iraakse president zouden cheques gestuurd hebben naar 47 families, om toekomstige vrijwilligers aan te moedigen de "martelaarsdood" te sterven, luidde het in Tulkarem, 90 kilometer ten noorden van Jeruzalem, tijdens een openbare ceremonie van het Arabisch Bevrijdingsfront, een kleine fractie van de PLO die dicht bij Hoessein staat. Bij de ceremonie was een correspondent van de krant aanwezig.

Elke weduwe van een zelfmoordenaar ontving 25.000 dollar (28.500 euro), verdeeld door vertegenwoordigers van het Front. Families van Palestijnen die overleden zijn bij confrontaties met het Israëlisch leger, kregen 10.000 dollar (ongeveer 11.000 euro). Een lid van de Palestijnse wetgevende raad (parlement van de PLO) bracht hulde aan Irak omdat het de enige Arabische staat is die financieel bijdraagt tot de Palestijnse zaak.

.

Nu in het nieuws