Bussen en trams van De Lijn gratis op 11 juli

Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, zullen alle bussen en trams van De Lijn voor iedereen in Vlaanderen gratis zijn. Dat kondigde minister-president Patrick Dewael dinsdag aan ter gelegenheid van de startbijeenkomst van "Vlaanderen feest!". Minister van cultuur Bert Anciaux maakte bekend dat de musea op de avond van 11 juli gratis te bezoeken zullen zijn.

BELGA

De Vlaamse feestdag verloopt dit jaar onder het motto "Vlaanderen feest!". De Vlaamse regering wil de inwoners van Vlaanderen (ook de allochtonen) uitnodigen om in de periode van 11 juli in hun buurt een feestje te bouwen. Om dat te stimuleren zijn er "feestcheques" ter waarde van 200,2 euro waarmee de kosten voor infrastructuur en animatie kunnen gerecupereerd worden. Als het budget dat is voorzien voor de cheques (360.000 euro in totaal) het toelaat, kan er per feest een tweede cheque uitgekeerd worden.

Doel is het sociaal contact tussen de mensen versterken en de "verzuring" tegengaan. Met de feestcheque wil de Vlaamse regering ook proberen de niet-traditionele 11 juli-vierder aan het feesten te krijgen.

Nu in het nieuws