Pieter Porters presenteert "Royal Spring"

PIETER PORTERS
Pieter Porters, geboren in Limburg maar al jaren verankerd in Antwerpen, heeft in de Kipdorpvest een indrukwekkende zaak geopend. Pieter begon als bloemschikker, maar is nu vooral befaamd als interieurdecorateur. Toch blijft hij ook creaties maken met natuurlijke materialen.

Pieter Porters heeft de stijlvolle orgie van meubelen, stoffen, kleuren en vormen in zijn nieuwe pand 'Royal Spring' gedoopt. Het vraagt inderdaad weinig fantasie om je voor te stellen dat royalty zich beweegt in dergelijke interieurs. Het imposante pand in de Kipdorpvest deed in een vorig leven dienst als roepzaal en als ministerie. De grote ruimtes en hoge plafonds lenen zich bij uitstek voor de tijdloze, klassieke en romantische stijl van Porters. Soberheid staat niet in zijn woordenboek. Alle kamers werden rijkelijk en warm gedecoreerd, met aandacht voor de kleinste details. Porters heeft voor Royal Spring o.a. zitmeubelen gebruikt van het Belgische bedrijf Massant, dat gespecialiseerd is in reproducties van achttiende- en negentiende-eeuwse stoelen en zetels.

In het nieuwe pand geeft Pieter Porters zelf vanaf mei geregeld workshops. Sommige workshops duren een hele dag, andere een namiddag of een avond. Deelnemers leren er onder andere de volgende creaties maken: een krans met rozen, schelpenkandelaars, een duinkrans, fruittaarten, een Biedermeierboeket met zomerbloemen, een hazelnootkrans, een lauwerkrans en een 'stapeling van schors in een tuinvaas'. De prijzen van de workshops variëren van 65 euro tot 199 euro. In de prijs zijn materiaal, koffie, koffiekoeken en lunch inbegrepen. Reserveren kan telefonisch tijdens de kantooruren op 0478-44.38.93.

Belangstellenden kunnen tijdens de komende weken een kijkje gaan nemen in het imposante nieuwe pand van Porters. Vandaag is de laatste 'premièredag'. Wie 15 euro betaalt, krijgt een glas champagne en mag rondwandelen tussen 15 en 22 uur. Later deze maand volgen nog een reeks 'suitedagen': van 22 tot en met 26 maart, van 29 tot en met 31 maart en op 1 en 2 april, telkens tussen 14 en 21 uur. Op deze dagen betaalt u 10 euro.

Pieter Porters Decorations, Kipdorpvest 44, 2000 Antwerpen, 03-213.35.75.

.

Nu in het nieuws